ЕУ твининг проект; АЗЛП; АЗОП; соработка;

24 items

 • Денес, 7 октомври 2022 година, во хотелот Мериот, Скопје, беше […]

  Прочитај повеќе
 • По повод завршувањето на ЕУ твининг проектот „Поддршка во спроведувањето на […]

  Прочитај повеќе
 • Директорот на Агенцијата за заштита на личните податоци Имер Алиу, […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ […]

  Прочитај повеќе

Завршна конференција за ЕУ твининг-проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“

октомври 7, 2022|Categories: Вести|Tags: |

Денес, 7 октомври 2022 година, во хотелот Мериот, Скопје, беше организирана завршната конференција на твининг-проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“, финансиран од Европската Унија. Проектот го спроведуваат Агенцијата за заштита на личните податоци на Република Хрватска и Германската фондација за меѓународна соработка [...]

Писмо од Европскиот супервизор за заштита на личните податоци

октомври 7, 2022|Categories: Вести|Tags: |

По повод завршувањето на ЕУ твининг проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“ европскиот супервизор за заштита на личните податоци Војчех Вивиоровски испрати писмо до Агенцијата за заштита на личните податоци и проектните партнери.

Успешна соработка на Агенцијата за заштита на личните податоци со хрватската Агенција за заштита на личните податоци

октомври 6, 2022|Categories: Вести|Tags: |

Директорот на Агенцијата за заштита на личните податоци Имер Алиу, денес на 6ти октомври 2022 година, пред завршнатата конференција на ЕУ Твининг проектот „Поддршка во имплементација на модернизираната национална рамка за заштита на личните податоци“, одржа состанок со директорот на хрватската Агенција за заштита на личните податоци Здравко Вукиќ [...]

Ажуриран распоред на обуките за заштита на личните податоци

септември 13, 2022|Categories: Вести|Tags: , |

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ твининг проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“ до крајот на октомври 2022 година, ќе организира онлајн обуки за заштита на личните податоци. Во продолжение е распоредот на обуките со теми и индикативна временска [...]

Десетта сесија на обуки за заштита на личните податоци

јули 28, 2022|Categories: Вести|Tags: , |

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ твининг проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“, на 27 и 28 јули 2022 година ја организираше десеттата сесија на обуки за заштита на личните податоци на тема „Вовед во заштитата на личните [...]

Осма сесија на обуки за заштита на личните податоци

јули 14, 2022|Categories: Вести|Tags: , |

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ твининг проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“, на 13 и 14 јули 2022 година ја организираше осмата сесија на обуки за заштита на личните податоци на тема „Вовед во заштитата на личните [...]

Распоред на обуките за заштита на личните податоци

јули 11, 2022|Categories: Вести|Tags: , |

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ твининг проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“ до крајот на октомври 2022 година, ќе организира онлајн обуки за заштита на личните податоци. Во продолжение е распоредот на обуките со теми и индикативна временска [...]

Седма сесија на обуки за заштита на личните податоци

јули 8, 2022|Categories: Вести|Tags: , |

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ твининг проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“, на 6 и 7 јули 2022 година ја организираше седмата сесија на обуки за заштита на личните податоци на тема „Вовед во заштитата на личните [...]

Одржан состанок со контролорите на тема обработка на личните податоци од страна на училиштата

јули 1, 2022|Categories: Вести|Tags: , |

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ Твининг Проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“, на 30 јуни 2022 организираше состанок со претставници од основните и средните училишта на кој се дискутираше за предизвиците и потребата за поддршка при [...]

Одржан состанок со контролорите на тема висок ризик и проценка на ризици

јуни 30, 2022|Categories: Вести|Tags: |

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ Твининг Проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“, на 29 јуни 2022 организираше состанок со претставници од финансискиот и здравствениот сектор на кој се дискутираше за предизвиците и потребата за поддршка при [...]

Go to Top