slobodanka_sdkhjdashjkr47

32 items

 • Во пресрет на Европскиот ден за заштита на личните податоци […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата и оваа година го одбележува „28 јануари–Европскиот ден за […]

  Прочитај повеќе
 • Покана

  Прочитај повеќе
 • Петок, 16 декември 2022 По издадената наредба од страна на […]

  Прочитај повеќе
 • На 16.11.2022 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ […]

  Прочитај повеќе
 • Во рамките на ЕУ проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната […]

  Прочитај повеќе
 • Денес, 7 октомври 2022 година, во хотелот Мериот, Скопје, беше […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ […]

  Прочитај повеќе
 • Директорот на Агенцијата за заштита на личните податоци Имер Алиу, […]

  Прочитај повеќе

Конференција на тема „Заедно за заштита на личните податоци“

јануари 27, 2023|Categories: Вести, Новости|

Во пресрет на Европскиот ден за заштита на личните податоци 28 јануари, во „Европската куќа“ денеска на 27 јануари 2023 година се одржа конференција „Заедно за заштита на личните податоци“, во организација на Агенцијата за заштита на личните податоци, Делегацијата на Европската Унија, Фондацијата Метаморфозис и Центарот за [...]

Средба со граѓаните по повод Европскиот ден на заштита на личните податоци

јануари 27, 2023|Categories: Вести, Новости|Tags: , , |

Агенцијата и оваа година го одбележува „28 јануари-Европскиот ден за заштита на личните податоци“ кој глобално e познат и како „Ден на приватноста“.  Целта на одбележувањето на овој ден е подигнување на јавната свест за правото на заштита на личните податоци. По тој повод денес на 27 јануари [...]

Известување по однос на објавените списоци за финансиска поддршка на ранливи категории граѓани за справување со енергетската криза

декември 16, 2022|Categories: Известувања|

Петок, 16 декември 2022 По издадената наредба од страна на Агенцијата за заштита на личните податоци до Министерството за труд и социјална политика, Фондот на пензиското и инвалидско осигурување на Северна Македонија и Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, во врска со објавените списоци на корисниците на [...]

Обука за заштита на личните податоци

ноември 16, 2022|Categories: Вести|Tags: , |

На 16.11.2022 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку платформата ZOOM спроведе „Обука за заштита на личните податоци“. На обуката земаа учество претставници на контролори од различни области. За време на обуката беа објаснети законските обврски кои ги имаат контролорите и обработувачите согласно Законот за заштита на [...]

Тринаесетта сесија на обуки за заштита на личните податоци

октомври 20, 2022|Categories: Вести|Tags: |

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ твининг проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“, на 19 и 20 октомври 2022 година ја организираше тринаесетта сесија на обуки за заштита на личните податоци на тема „Вовед во заштитата на личните [...]

Реализирана студиска посета во Република Полска

октомври 18, 2022|Categories: Вести|Tags: |

Во рамките на ЕУ проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“во периодот од 10-14 октомври 2022 година се реализира студиска посета во Уредот за заштита на личните податоци во Варшава, Република Полска. Целта на студиската посета беше споделувања на искуства и добри [...]

Завршна конференција за ЕУ твининг-проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“

октомври 7, 2022|Categories: Вести|Tags: |

Денес, 7 октомври 2022 година, во хотелот Мериот, Скопје, беше организирана завршната конференција на твининг-проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“, финансиран од Европската Унија. Проектот го спроведуваат Агенцијата за заштита на личните податоци на Република Хрватска и Германската фондација за меѓународна соработка [...]

Дванаесетта сесија на обуки за заштита на личните податоци

октомври 6, 2022|Categories: Вести|Tags: |

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ твининг проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“, на 5 и 6 октомври 2022 година ја организираше дванаесеттата сесија на обуки за заштита на личните податоци на тема „Известување за нарушување на безбедноста“, [...]

Успешна соработка на Агенцијата за заштита на личните податоци со хрватската Агенција за заштита на личните податоци

октомври 6, 2022|Categories: Вести|Tags: |

Директорот на Агенцијата за заштита на личните податоци Имер Алиу, денес на 6ти октомври 2022 година, пред завршнатата конференција на ЕУ Твининг проектот „Поддршка во имплементација на модернизираната национална рамка за заштита на личните податоци“, одржа состанок со директорот на хрватската Агенција за заштита на личните податоци Здравко Вукиќ [...]

Go to Top