Published On: јули 1, 2022Categories: Вести

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ Твининг ПроектотПоддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци, на 30 јуни 2022 организираше состанок со претставници од основните и средните училишта на кој се дискутираше за предизвиците и потребата за поддршка при обработка на личните податоци на учениците, а поврзано со Водичот за обработка на личните податоци во образовниот сектор кој е во изработка.

Слични вести

Погледни ги сите
  • На 01.11.2023 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку […]

    Прочитај повеќе
  • Започна подготовка на новата Стратегија за заштита на личните податоци […]

    Прочитај повеќе
  • На 31 август 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу […]

    Прочитај повеќе