Published On: јули 8, 2022Categories: Вести

Агенцијата за заштита на личните податоци со поддршка на ЕУ твининг проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“, на 6 и 7 јули 2022 година ја организираше седмата сесија на обуки за заштита на личните податоци на тема „Вовед во заштитата на личните податоци“ и „Контролор / заеднички контролори / обработувач“.

На првиот ден од обуката беа опфатени новините од ЗЗЛП и главните обврски за контролорите и обработувачите, додека на вториот ден од обуката беше подлабински појаснети концептите контролор/обработувач/заеднички контролори.

Слични вести

Погледни ги сите
  • Во пресрет на Европскиот ден за заштита на личните податоци […]

    Прочитај повеќе
  • Агенцијата и оваа година го одбележува „28 јануари–Европскиот ден за […]

    Прочитај повеќе
  • Покана

    Прочитај повеќе