Известувања

28 items

 • Петок, 16 декември 2022 По издадената наредба од страна на […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци (АЗЛП), следејќи ја активно […]

  Прочитај повеќе
 • Петок, 7 Мај 2021 Твининг-проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната […]

  Прочитај повеќе
 • Вторник, 4 Мај 2021 Генералниот секретар на Агенцијата за заштита […]

  Прочитај повеќе
 • Понеделник, Февруари 1, 2021   Во врска со објавата со […]

  Прочитај повеќе
 • Четврток, Декември 24, 2020 На  24 декември 2020 година донесена е Одлука […]

  Прочитај повеќе
 • Четврток, Декември 17, 2020 Врз основа на член 48 од […]

  Прочитај повеќе
 • Среда, Октомври 14, 2020 На 14 октомври 2020 година донесена е Одлука […]

  Прочитај повеќе
 • Четврток, Октомври 1, 2020 Врз основа на член 48 од […]

  Прочитај повеќе
 • Вторник, Септември 15, 2020 На 15 септември 2020 година донесени се Одлуки […]

  Прочитај повеќе

Известување по однос на објавените списоци за финансиска поддршка на ранливи категории граѓани за справување со енергетската криза

декември 16, 2022|Categories: Известувања|

Петок, 16 декември 2022 По издадената наредба од страна на Агенцијата за заштита на личните податоци до Министерството за труд и социјална политика, Фондот на пензиското и инвалидско осигурување на Северна Македонија и Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, во врска со објавените списоци на корисниците на [...]

Информација за рокот на чување на личните податоци од страна на финансиските институции

октомври 28, 2021|Categories: Вести, Известувања|Tags: |

Агенцијата за заштита на личните податоци (АЗЛП), следејќи ја активно примената на Законот за заштита на личните податоци, а по извршената анализа на фреквенцијата на поднесени барања и претставки кои се однесуваат на рокот на чување на личните податоци за субјектите на личните податоци – клиенти физички лица, [...]

Твининг-проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“ вработува двајца асистенти

мај 7, 2021|Categories: Известувања|

Петок, 7 Мај 2021 Твининг-проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната правна рамка за заштита на личните податоци“ има потреба од асистент на постојаниот твининг советник (RTA) и јазичен асистент на постојаниот твининг советник (RTA Language Assistant) за период од 15 месеци. Повеќе информации можете да најдете на следниот линк.

Известување

февруари 1, 2021|Categories: Известувања|

Понеделник, Февруари 1, 2021   Во врска со објавата со наслов: „Агенцијата за заштита на личните податоци во сред економска криза ќе нарачува пијалаци во износ од 200.000 денари“ објавена на 23.01.2021 година, а во интерес на начелото на транспарентност, односно целосно информирање на јавноста, Ве известуваме за [...]

Интерен оглас бр. 03/2020

декември 17, 2020|Categories: Известувања|

Четврток, Декември 17, 2020 Врз основа на член 48 од Законот за административните службеници („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, 5/16, 142/16, 11/18 и 275/19, и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 275/19 и 14/20) и Правилникот за формата и содржината на [...]

Одлука за избор на кандидати по интерен оглас бр. 02/2020

октомври 14, 2020|Categories: Известувања|

Среда, Октомври 14, 2020 На 14 октомври 2020 година донесена е Одлука за избор на кандидати по интерен оглас бр. 02/2020 за унапредување на два административни службеника во Агенцијата за заштита на личните податоци бр. 04-1067/15.

Интерен оглас бр. 02/2020

октомври 1, 2020|Categories: Известувања|

Четврток, Октомври 1, 2020 Врз основа на член 48 од Законот за административните службеници („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, 5/16, 142/16, 11/18 и 275/19, и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 275/19 и 14/20) и Правилникот за формата и содржината на [...]

Одлуки за избор на кандидати по Интерен оглас бр.01/2020 за унапредување на 6 административни службеници

септември 15, 2020|Categories: Известувања|

Вторник, Септември 15, 2020 На 15 септември 2020 година донесени се Одлуки за избор на кандидати по Интерен оглас бр.01/2020 за унапредување на шест административни службеници во Агенцијата за заштита на личните податоци бр. 04-961/19 и бр. 04-961/20.

Go to Top