Published On: јули 30, 2021Categories: Вести

Агенцијата за заштита на личните податоци ги повикува сите контролори кои имаат одредени дилеми или прашања во врска со спроведувањето на Законот за заштита на личните податоци да се обратат писмено, преку електронската пошта info@privacy.mk, или на контакт телефоните на Агенцијата доколку имаат потреба за консултации при процесите на усогласување на своите воспоставени системи за заштита на личните податоци со начелата, вредностите и правилата за заштита на личните податоци предвидени со Законот.

За процесите на усогласување контролорите можат да ги следат чекорите наведени во Информацијата објавена на следниот линк.

Слични вести

Погледни ги сите
  • На 01.11.2023 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку […]

    Прочитај повеќе
  • Започна подготовка на новата Стратегија за заштита на личните податоци […]

    Прочитај повеќе
  • На 31 август 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу […]

    Прочитај повеќе