Published On: ноември 2, 2023Categories: Вести, Новости

На 01.11.2023 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку платформата ЗУМ спроведе посебнa обукa за заштита на личните податоци по барана програма од Народна банка на РСМакедонија.

Обуката беше конципирана согласно барањата и предложените теми од Народна банка на РСМакедонија, при што беа образложени релевантните аспекти од прописите за заштита на личните податоци.

Слични вести

Погледни ги сите
  • Започна подготовка на новата Стратегија за заштита на личните податоци […]

    Прочитај повеќе
  • На 31 август 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу […]

    Прочитај повеќе
  • Агенцијата за заштита на личните податоци изрече три глоби во […]

    Прочитај повеќе