Новости

13 items

 • Агенцијата за заштита на личните податоци, Центарот за правни истражувања […]

  Прочитај повеќе
 • Претставници на Агенцијата за заштита на личните податоци учествуваа на […]

  Прочитај повеќе
 • Директорот на Агенцијата за заштита на личните податоци г. Имер […]

  Прочитај повеќе
 • На 29.03.2023 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку […]

  Прочитај повеќе
 • На 02 март 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу […]

  Прочитај повеќе
 • Директорот Имер Алиу и претставници од Агенцијата денес остварија работна […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на лични податоци и Фондација Метаморфозис на […]

  Прочитај повеќе
 • На 08 февруари 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу […]

  Прочитај повеќе
 • Агенцијата за заштита на личните податоци и оваа година на […]

  Прочитај повеќе
 • По повод Денот на безбеден интернет (7 февруари 2023 г.) […]

  Прочитај повеќе

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за заштита на личните податоци, Центарот за правни истражувања и анализи, Македонското здружение на млади правници и Академијата за судии и јавни обвинители

мај 31, 2023|Categories: Вести, Новости|

Агенцијата за заштита на личните податоци, Центарот за правни истражувања и анализи, Македонското здружение на млади правници и Академијата за судии и јавни обвинители потпишаа меморандум за соработка за успешна имплементација на проектот „Ефикасна правда за заштита на основните слободи и правото на приватност во онлајн просторот“, двeгодишен [...]

Одржана 31-та Пролетна конференција на европските надзорни органи

мај 15, 2023|Categories: Вести, Новости|

Претставници на Агенцијата за заштита на личните податоци учествуваа на 31-та Пролетна конференција на европските надзорни органи за заштита на личните податоци, што се одржа во Будимпешта, Унгарија од 10 до 12 мај 2023 година. Конференцијата на европските надзорни органи се состои од 62 национални и регионални надзорни [...]

Годишeн извештај за работата на АЗЛП за 2022 година

март 31, 2023|Categories: Вести, Новости|

Директорот на Агенцијата за заштита на личните податоци г. Имер Алиу на 31.03.2023 година го достави до Собранието на Република Северна Македонија Годишниот извештај за работата на АЗЛП за 2022 година.

Обука за заштита на личните податоци – 29.03.2023

март 29, 2023|Categories: Вести, Новости|

На 29.03.2023 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку платформата ZOOM спроведе „Обука за заштита на личните податоци“. На обуката земаа учество претставници на контролори од различни области. За време на обуката беа објаснети законските обврски кои ги имаат контролорите и обработувачите согласно Законот за заштита на [...]

Кooрдинативен состанок

март 2, 2023|Categories: Вести, Новости|Tags: , |

На 02 март 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу присуствуваше на координативен состанок со заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска, претседателката на Инспекциски совет Даниела Рендевска, директорот на Државниот пазарен инспекторат Горан Трајковски и директорката на Државен правен инспекторат Кети [...]

Работна средба со делегација од Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска

февруари 22, 2023|Categories: Вести, Новости|

Директорот Имер Алиу и претставници од Агенцијата денес остварија работна средба со делегација од Обединетото Кралство предводена од Крис Мофит, помошник директор во Министерството за внатрешни работи на Обединетото Кралство, одговорен за националната политика на Обединетото Кралство за меѓународна размена на кривични пресуди, придружуван од Грем Валас, заменик [...]

Потпишан договор за пренос на едукативна веб-страница помеѓу Агенцијата и Фондацијата Метаморфозис

февруари 10, 2023|Categories: Вести, Новости|Tags: , , |

Агенцијата за заштита на лични податоци и Фондација Метаморфозис на 10.02.2023 година потпишаа Договор за пренос на едукативна веб-страница која ќе се развие во рамки на ЕУ проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци – градење инклузивен дигитален екосистем“. Оваа веб-страница ќе содржи различни едукативни и информативни [...]

Работен состанок помеѓу Агенцијата и Кабинетот на Заменик на Претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење

февруари 8, 2023|Categories: Вести, Новости|Tags: , , , |

На 08 февруари 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу одржа состанок со заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска на тема за позитивните и негативните законски аргументи поврзани со “Јавно објавување на вистинските сопственици на фирмите што склучиле договори за јавни [...]

Под мотото „Размислете пред да кликнете“ се одбележа Денот на безбеден интернет

февруари 7, 2023|Categories: Вести, Новости|Tags: |

Агенцијата за заштита на личните податоци и оваа година на 7 февруари го одбележа Денот на безбеден интернет со организирање на настан со мото „Размислете пред да кликнете“ на плоштад Македонија. На настанот беа поделени информативни материјали на граѓаните како да се заштитат од најчестите измами на интернет [...]

Ден за безбеден интернет 2023

февруари 6, 2023|Categories: Вести, Новости|Tags: |

По повод Денот на безбеден интернет (7 февруари 2023 г.) Агенцијата за заштита на лични податоци, организира настан со мото „Размислете пред да кликнете“ на плоштад Македонија од 12:00 до 14:00 часот. Целта на овој настан е информирање на граѓаните и давање на практични совети како да се [...]

Go to Top