АЗЛП

2 items

  • На 08 февруари 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу […]

    Прочитај повеќе
  • На 16.11.2022 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку […]

    Прочитај повеќе

Работен состанок помеѓу Агенцијата и Кабинетот на Заменик на Претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење

февруари 8, 2023|Categories: Вести, Новости|Tags: , , , |

На 08 февруари 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу одржа состанок со заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска на тема за позитивните и негативните законски аргументи поврзани со “Јавно објавување на вистинските сопственици на фирмите што склучиле договори за јавни [...]

Обука за заштита на личните податоци

ноември 16, 2022|Categories: Вести|Tags: , |

На 16.11.2022 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку платформата ZOOM спроведе „Обука за заштита на личните податоци“. На обуката земаа учество претставници на контролори од различни области. За време на обуката беа објаснети законските обврски кои ги имаат контролорите и обработувачите согласно Законот за заштита на [...]

Go to Top