Published On: декември 24, 2021Categories: Вести

На 23.12.2021 година Агенцијата за заштита на личните податоци, претставувана и застапувана од директорот Имер Алиу и Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис, застапувана од извршниот директор Бардил Јашари потпишаа Меморандум за соработка.

Овој Меморандум е потпишан потврдувајќи ја заедничката заложба и интерес за зајакнување на соработката на двете страни во областа на обезбедување на информации и едукација во однос на правата на заштита на личните податоци на граѓаните на Република Северна Македонија. Во таа насока, Агенцијата и Фондацијата ќе соработуваат и делуваат со цел реализирање на заеднички активности кои ќе придонесат за подигнување на јавната свест за правото на заштита на личните податоци.

Слични вести

Погледни ги сите
  • На 01.11.2023 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку […]

    Прочитај повеќе
  • Започна подготовка на новата Стратегија за заштита на личните податоци […]

    Прочитај повеќе
  • На 31 август 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу […]

    Прочитај повеќе