Published On: јуни 23, 2021Categories: Вести

На 23.06.2021 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку платформата ZOOM спроведе „Посебна обука за заштита на личните податоци според барана програма од А1 МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ “.

Оваа обука е третата одржана обука оваа година, конципирана согласно барањата и предложените теми од Друштвото за комуникациски услуги А1 МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје, при што беа образложени релевантните аспекти од прописите за заштита на личните податоци и новините кои произлегуваат од новиот Закон за заштита на личните податоци.

Обуката беше спроведена on-line поради состојбата со Ковид 19 вирусот, а се со цел заштита на здравјето на учесниците на обуката.

Слични вести

Погледни ги сите
  • Директорот на Агенцијата за заштита на личните податоци г. Имер […]

    Прочитај повеќе
  • На 26.03.2024 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку […]

    Прочитај повеќе
  • На 28.02.2024 година Агенцијата за заштита на личните податоци преку […]

    Прочитај повеќе