Published On: јуни 17, 2021Categories: Вести

Агенцијата за заштита на личните податоци на 14.06.2021 година учествуваше на средба организирана од страна на Американската стопанска комора посветена на новините на Законот за заштита на личните податоци.

Агенцијата одговараше на прашања на контролорите и обработувачите-членки на Американската стопанска комора за новините на Законот за заштита на личните податоци во насока на усогласување на нивното работење до 24.08.2021 година, кога истекуваат 18те месеци од кога е влезен во сила Законот.

Слични вести

Погледни ги сите
  • Агенцијата за заштита на личните податоци, Центарот за правни истражувања […]

    Прочитај повеќе
  • Претставници на Агенцијата за заштита на личните податоци учествуваа на […]

    Прочитај повеќе
  • Директорот на Агенцијата за заштита на личните податоци г. Имер […]

    Прочитај повеќе