Published On: февруари 25, 2020Categories: Известувања
Вторник, Февруари 25, 2020

Агенцијата за заштита на личните податоци ги известува сите заинтересирани за присуство на обуката за заштита на личните податоци, дека ќе започнеме со испорачување на обуки за имплементација на новиот Закон за заштита на личните податоци од април 2020 година.

Заради одржување на квалитетот на обуките, односно сеопфатност на сите аспекти кои се однесуваат на заштитата на личните податоци, Агенцијата подготвува нови курикулуми за обука во кои освен новиот Закон за заштита на личните податоци, ќе бидат опфатени теми за разработување на подзаконските акти кои ќе бидат донесени.

Слични вести

Погледни ги сите
  • Петок, 16 декември 2022 По издадената наредба од страна на […]

    Прочитај повеќе
  • Агенцијата за заштита на личните податоци (АЗЛП), следејќи ја активно […]

    Прочитај повеќе
  • Петок, 7 Мај 2021 Твининг-проектот „Поддршка во спроведувањето на модернизираната […]

    Прочитај повеќе