Published On: јануари 27, 2023Categories: Вести, Новости

Агенцијата и оваа година го одбележува „28 јануариЕвропскиот ден за заштита на личните податоци“ кој глобално e познат и како „Ден на приватноста“.  Целта на одбележувањето на овој ден е подигнување на јавната свест за правото на заштита на личните податоци. По тој повод денес на 27 јануари 2023 година, Агенцијата организираше отворен ден за граѓаните кој се одржа во просториите на „East Gate“. На настанот беа поделени информативни материјали на граѓаните за подобро запознавање со нивните права како субјекти на лични податоци.

Слични вести

Погледни ги сите
  • Директорот Имер Алиу и претставници од Агенцијата денес остварија работна […]

    Прочитај повеќе
  • Агенцијата за заштита на лични податоци и Фондација Метаморфозис на […]

    Прочитај повеќе
  • На 08 февруари 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу […]

    Прочитај повеќе