Published On: март 2, 2023Categories: Вести, Новости

На 02 март 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу присуствуваше на координативен состанок со заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска, претседателката на Инспекциски совет Даниела Рендевска, директорот на Државниот пазарен инспекторат Горан Трајковски и директорката на Државен правен инспекторат Кети Василевска.

Целта на состанокот беше неопходноста за поголема транспарентност во работењето на инспекциските служби, со посебен фокус на идејата за објавување на инспекциските акти на веб страниците на инспекторатите, при што целосно да се применуваат прописите за заштита на личните податоци.

 

Слични вести

Погледни ги сите
  • Агенцијата апелира до сите институции да посветат поголемо внимание на […]

    Прочитај повеќе
  • На 19 јули 2023 година, директорот на Агенцијата Имер Алиу […]

    Прочитај повеќе
  • На денешен ден пред 18 години (22 јуни 2005 година) […]

    Прочитај повеќе